Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in Blue10 de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. Dit zijn facturen waarbij de actie Factuur boeken, Boeken en blokkeren of Betaalblokkering opheffen is uitgevoerd. Tevens worden stamgegevens niet meer gesynchroniseerd.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Wij zien in onze logbestanden geen nieuwe meldingen meer binnenkomen wat erop duidt dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer heeft met Exact Globe, waardoor er geen koppeling meer is tussen Blue10 en Exact Globe.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Je hebt toegang nodig tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat. Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur het stappenplan dan door naar de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de server beheert.

Volg onderstaande stappen voor het herstarten van de Blue10 Cloudconnector:

1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht door via Start te zoeken naar Services of d.m.v. Services.msc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe service en kies voor Stop.
    Let op: Krijg je bij het stoppen van de services een foutmelding? Volg de stappen onder het kopje ‘Blue10 Cloudconnector beëindigen’.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Blue10 – Autoupdater en kies voor Herstart.
  4. Als er een update is voor de Blue10 – Exact Globe  service, wordt deze na ongeveer 30 seconden automatisch gestart. Gebeurt dit niet automatisch? Ga door naar stap 5.
  5. De service is al bijgewerkt naar de recentste versie. Start handmatig de services door met de rechtermuisknop te klikken op Blue10 – Exact Globe service en daarna op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector gestart.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de melding Factuuracties vertraagd uit Blue10 verdwijnt.

Blue10 Cloudconnector beëindigen.
Het is niet mogelijk om de services te stoppen via het services overzicht van Windows, omdat de Blue10 Cloudconnector is vast gelopen. Het proces moet via Taakbeheer van Windows beëindigd worden. Volg de volgende stappen:

1. Open op de server het Taakbeheer en kies voor het tabblad Processen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het proces ExactGlobeService(32 bit) en kies voor Beëindigen.
  3. Ga naar stap 3 in het bovenstaande stappenplan.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.