Je hebt geprobeerd de factuur te boeken of betaalbaar te stellen in Exact Online. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
De melding U heeft onvoldoende rechten om deze actie uit te voeren betekent dat de gebruiker waaronder de koppeling draait onvoldoende rechten heeft in Exact Online.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

1. De rechten van een gebruiker in Exact Online kan je controleren door in Exact Online te klikken op je profiel rechtsboven > Mijn Exact Online. Kies linksonder voor Rechten en vervolgens voor het tabblad Financieel. De gebruiker heeft de volgende rechten nodig:
    • Relatiebeheer - Bekijken en beheren
    • Financiële boekhouding - Bekijken en beheren
    • Kostenplaatsen en -dragers - Bekijken
    • Valuta's en wisselkoersen - Bekijken
    • Grootboekrekeningen en dagboeken - Bekijken
    • Item management - Bekijken
    •  Administratiebeheer en bedrijfsvoering - Bekijken
    • Documentbeheer - Bekijken en beheren
    • Project Management - Bekijken
    • Inkoopfacturen - Bekijken en beheren
    • Purchase Orders - Bekijken
    • Inkoopprijzenbeheer - Bekijken
    • Verkoopfacturen - Bekijken en beheren
  2. Indien het niet de bedoeling is dat de gebruiker waaronder de koppeling tussen Blue10 en Exact Online draait deze rechten heeft in Exact Online, dan moet een andere gebruiker gekozen worden.
  3. Staan de rechten goed van de gebruiker waaronder de koppeling tussen Blue10 en Exact Online draait? Dan moet deze gebruiker de volgende stappen in Blue10 doorlopen: Beheer > Bedrijven > open de administratie > Eigenschappen > klik op Maak verbinding met Exact Online > voer de inloggegevens van de gebruiker in waarvan de rechten in Exact Online bij stap 2 zijn gecontroleerd en goed staan. Klik op Opslaan en sluiten.
  4. Open de Ongedaan gemaakte factuur in Blue10 en voer nogmaals de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit naar de Inkoopadministratie.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.