Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Blue10 herkent de belangrijkste gegevens van een document, waaronder het kenmerk of de factuur een debet of credit is. Tijdens het valideren van een document in het valideerscherm en op de Documentdetailpagina is het mogelijk om het document om te zetten van debet naar credit en andersom.

Hoe werkt de functionaliteit?
Wijzigen van kenmerk debet/credit tijdens valideren van de factuur:
In het valideerscherm is het mogelijk om een factuur om te zetten van debet naar credit of andersom door het kenmerk van het document in het veld Valuta / Type aan te passen of te kiezen.

Let op: Wanneer het document als credit is herkend, hoeft er geen minteken voor het bedrag te staan. Met het kenmerk credit weet Blue10 dat het om een creditfactuur gaat. In dit geval moeten ook de bedragen in de codeerregels zonder minteken staan. Voor debet bedragen op een creditfactuur mag wel een minteken worden geplaatst. Ook korting bedragen mogen met een minteken worden ingeven.

Wijzigen van kenmerk debet/credit in de Documentdetailpagina:
Wanneer de factuur nog niet geboekt is in het boekhoudsysteem kan het kenmerk debet/credit handmatig aangepast worden. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Open het document in Blue10.
  2. Klik linksboven op Wijzigen.
  3. Zet het veld Debet/Credit op de juiste waarde en klik op Opslaan

Let op: Als het kenmerk debet/credit is gewijzigd na het boeken van document, bevelen we aan om deze wijziging ook door te voeren in het boekhoudsysteem. 

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.