Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken in Exact Online door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina staat onder het kopje Historie als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien een factuur ongedaan wordt gemaakt en de melding Onderwerp [GL Transactions] Verplicht: Dagboek ziet, kan dit verschillende oorzaken hebben. Bij het boeken van een factuur vanuit Blue10 naar Exact Online, geeft Blue10 alle factuurgegevens die gevuld zijn én het dagboeknummer waarin de boeking geboekt moet worden door aan Exact Online. Als het dagboek niet bekend is in Blue10, het dagboek anders is in Blue10 dan in Exact Online of niet gevonden kan worden in Exact Online, dan komt deze melding naar voren. 

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn drie manieren om deze foutmelding te verhelpen.

Scenario 1: De dagboekcode in Blue10 komt niet overeen met de dagboekcode in Exact Online
Volg de volgende stappen:

  1. De in Blue10 ingevoerde dagboekcode van een administratie is te vinden via Beheer > Bedrijven > open de administratie > Eigenschappen > veld Inkoopdagboek nummer / Verkoopdagboek nummer.
  2. De dagboekcode van een administratie in Exact Online vind je door in Exact Online linksboven op de administratie te klikken en te gaan naar Stamgegevens > Financieel > Dagboeken.
  3. Vervolgens vergelijk je de waarde in Blue10 met de waarde in Exact Online. Komen deze waarden niet overheen? Zet het Inkoopdagboek nummer / Verkoopdagboek nummer wat in Exact Online staat, ook in dit via Beheer > Bedrijven > open de administratie > Eigenschappen. Klik tot slot op Opslaan en sluiten.
  4. Tot slot open je de Ongedaan gemaakte factuur in Blue10 en voer je nogmaals de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit naar de Inkoopadministratie.

Indien de factuur wederom Ongedaan gemaakt wordt, ga dan door naar scenario 2.

Scenario 2: De divisiecode van de administratie in Blue10  is niet gelijk aan de divisiecode van de administratie in Exact Online
Volg de volgende stappen:

  1. De divisiecode van een administratie in Blue10 is te vinden via Beheer > Bedrijven > open de administratie > Eigenschappen > veld Divisiecode.
  2. De divisiecode van een administratie in Exact Online is te vinden in de URL. Wanneer je binnen Exact wisselt van administratie zie je in de URL het volgende: https://start.exactonline.nl/docs/MenuPortal.aspx?_Division_=123456. In dit geval is de waarde achter ‘’Division_=’’ de divisiecode van die betreffende administratie (in dit voorbeeld  is dat 123456).
  3. Vergelijk vervolgens de waarde in Blue10 met de waarde in Exact Online. Komen deze waarden niet overeen? Zet de Divisiecode wat in Exact Online staat, ook in Blue10 via Beheer > Bedrijven > open de administratie > Eigenschappen. Klik tot slot op Opslaan en sluiten.
  4. Als de stamgegevens (leveranciers, grootboeken, btw codes, etc) in de divisiecode in Exact Online gelijk zijn aan de stamgegevens in Blue10, ga verder naar stap 6.
  5. Zijn de stamgegevens van deze divisies verschillend? Stuur een e-mail naar support@blue10.com en vraag naar een Mastersync voor [administratienaam], nadat je de bovenstaande actie hebt uitgevoerd. Wanneer je bericht terugkrijgt dat de Mastersync is uitgevoerd, open dan de ongedaan gemaakte factuur in  Blue10 en kijk of alle gegevens kloppen. Ook onder Factuur coderen.
  6. Voer bij de ongedaan gemaakte factuur nogmaals de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit naar de Inkoopadministratie

Indien de factuur wederom Ongedaan gemaakt wordt, ga door naar scenario 3. 

Scenario 3: De koppeling tussen Blue10 en Exact Online draait over een gebruiker die niet voldoende rechten heeft in Exact Online
Volg het stappenplan in dit artikel.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.