Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in Blue10 de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. Dit zijn facturen waarbij de actie Factuur boeken, Boeken en blokkeren of Betaalblokkering opheffen is uitgevoerd.

Waarom is deze actie niet gelukt?
We zien in onze logbestanden dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met Exact Globe. Hierdoor worden stamgegevens vanuit Exact Globe niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen niet meer gedeblokkeerd worden vanuit Blue10 in Exact Globe.

De foutmelding geeft aan dat Exact Globe is bijgewerkt naar een nieuwere versie. Naast het bijwerken van Exact Globe dient ook de werkstation installatie die op de server staat geïnstalleerd worden bijgewerkt naar de nieuwe versie.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Je hebt toegang nodig tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat. Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur het stappenplan dan door naar de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de server beheert.

Volg de volgende stappen om de Exact Globe werkstation installatie bij te werken naar de nieuwste versie:

1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat. Open Exact Globe en log in met de inloggegevens van een gebruiker die toegang heeft tot alle administraties.
  2. Open in Exact Globe één voor één alle administraties. Ook de administraties die niet of nauwelijks gebruikt worden of inactief zijn. Door de administratie te openen, worden deze automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  3. Ga vervolgens naar het services overzicht door via Start te zoeken naar Services of d.m.v. Services.msc.
  4. Zoek de Blue10 – Exact Globe service op.
  5. Klik op de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe service en vervolgens op Stop.
  6. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe service en daarna op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector herstart en maakt deze weer verbinding met Exact Globe.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de melding Factuuracties vertraagd uit Blue10 verdwijnt.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.