Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in Blue10 de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. Dit zijn facturen waarbij de actie Factuur boeken, Boeken en blokkeren óf Betaalblokkering opheffen is uitgevoerd.

Waarom is deze actie niet gelukt?
We zien in onze logbestanden dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met Exact Globe. Hierdoor worden stamgegevens vanuit Exact Globe niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen niet meer gedeblokkeerd worden vanuit Blue10 in Exact Globe.

De koppeling van Blue10 met Exact Globe draait onder een Windows gebruiker. Deze Windows gebruiker staat gekoppeld aan een medewerker in Exact Globe. Wij zien in onze logbestanden dat deze Windows gebruiker niet meer bestaat in Exact Globe, is verwijderd uit de desbetreffende administratie in Exact Globe of niet meer voldoende rechten heeft in Exact Globe.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen naar de hoofdgebruiker van Exact Globe binnen je organisatie.

Controleer allereerst over welke Windows gebruiker de verbinding tussen Blue10 en Exact Globe verloopt. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Open op de server waarop de Exact Globe cliënt staat geïnstalleerd het Services overzicht door via Start te zoeken op Services of d.m.v. Services.msc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de service Blue10 - Exact Globe en kies voor Eigenschappen.
  3. Open het tabblad Aanmelden. Achter Dit account wordt het Windows account getoond over welke de verbinding met Blue10 loopt.

Door de Windows gebruiker waaronder de koppeling draait aan te maken als medewerker en/of de Windows gebruiker toegang te geven tot Exact Globe administratie, wordt de koppeling tussen Blue10 en Exact Globe hersteld. Volg de volgende stappen:

  1. Open Exact Globe. Kies voor Systeem > HR & Beveiliging en open Medewerkers.
  2. Voeg de medewerker toe.
  3. Vink onder Dienstverband het veld Toegangsrechten aan om de gebruiker toegang te geven tot Exact Globe.
  4. Controleer of de medewerker de rol Administrator heeft in Exact Globe onder het tabblad Rechten.
  5. Kies voor Opslaan.

Na het uitvoeren van deze stap duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de melding Factuuracties vertraagd uit Blue10 verdwijnt.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.