Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur betaalbaar te stellen in Exact Globe. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt en daaronder Gedeblokkeerd.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Payment condition does not exist naar voren komt, betekent dit dat de kopgegevens (leverancier, factuurnummer, datum, boekstuknummer en/of bedragen) van de factuur in Exact Globe gewijzigd zijn en verschillen ten opzichte van de kopgegevens die bekend zijn in  Blue10.

Exact Globe haalt bij een wijziging van de kopgegevens de betaalblokkering van de factuur af en daarom is het ook niet meer mogelijk om de betaalblokkade op te heffen vanuit de Blue10 dienst in Exact Globe. Het kan ook zijn dat de factuur uit het boekhoudsysteem verwijderd is, maar (nog) niet uit Blue10.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn twee manieren om deze foutmelding te verhelpen.

Is de factuur in Exact Globe gewijzigd?
Volg de volgende stappen:

  1. Zoek de betreffende factuur op in Exact Globe op basis van leverancier, factuur- en/of boekstuknummer. Is de factuur niet te vinden in de administratie die in de Blue10 dienst bekend is bij deze factuur? Controleer dan of de factuur in Exact Globe is overgezet naar een andere administratie. Wanneer de factuur niet is gevonden, volg dan de stappen onder het kopje Is de factuur in Exact Globe verwijderd?.
  2. Factuur in Exact Globe gevonden? Vergelijk de kopgegevens in Exact Globe met de kopgegevens in Blue10 en ga op zoek naar verschillende waarden zoals bijvoorbeeld leverancier, factuurnummer, datum, boekstuknummer en/of bedragen.
  3. Wijzig de waarden in Exact Globe of Blue10 naar de goede waarden. Volg de onderstaande stappen op de waarden te wijzigen in Blue10. Deze stappen zijn alleen te volgen met het recht om een factuur te wijzigen in Blue10:
    • Open de betreffende factuur in Blue10.
    • Klik op Wijzigen in het kopje links bovenin bij de factuurgegevens.
    • Voer hier de wijziging door zodat de waarden in Blue10 weer gelijk zijn aan de waarden in het boekhoudsysteem.
    • Wanneer de wijziging is opgeslagen, voer dan de actie Betaalblokkering opheffen naar Inkoopadministratie uit. Hiermee wordt de factuur gedeblokkeerd.

Is de factuur in Exact Globe verwijderd?
Is de factuur in geen enkele administratie te vinden in Exact Globe? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk in Exact Globe verwijderd. Wanneer dit niet de bedoeling is, boek dan nogmaals de factuur in Blue10 door de volgende stappen te volgen:

  1. Open de betreffende factuur in Blue10 en klik linksboven op Wijzigen > Toon geavanceerd.
  2. Pas de volgende velden aan:
    • Zet Status factuur op Behandeling;
    • Pas vervolgens de status van de factuur aan van Geboekt naar Behandeling. Maak het veld Boekstuknummer leeg en zet alle Ja/Nee velden daaronder op Nee.
  3. Kies vervolgens voor opslaan en voer de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren naar Inkoopadministratie nogmaals uit. 

Let op: Wanneer de factuur terecht is verwijderd uit Exact Globe, dan mag deze ook uit Blue10 worden verwijderd. Open de factuur in Blue10 en klik bij de kopgegevens op Verwijderen. Afhankelijk van je gebruikersrechten kan je facturen verwijderen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.