Weergaven:

Omschrijving van de functionaliteit
Om te voorkomen dat facturen dubbel worden verwerkt, doet Blue10 een controle op dubbele facturen. De controle vindt plaats op de combinatie leverancier en factuurnummer of die al reeds bestaat in Blue10. In het valideerscherm (Dashboard > Valideren of Importeren > Valideren) voert Blue10 deze controle uit. 

De boekhoudsystemen Exact Online, Exact Globe, Twinfield, iMuis, FinMaster, Accountview en MS Dynamics NAV voeren bij het boeken van een document ook een controle uit of het document al bestaat in het boekhoudsysteem.

Hoe werkt de functionaliteit?
Er vinden in totaal twee controles plaats op dubbele facturen:

  1. Eén in het valideerscherm, waarbij het veld factuurnummer rood omlijnd wordt, indien de factuur reeds in het facturenoverzicht beschikbaar is.
  2. Eén na het valideren indien bij valideren twee dezelfde facturen kort achter elkaar verwerkt worden en in het valideerscherm het factuurnummer niet direct rood omlijnd wordt. De check wordt echter ten alle tijden uitgevoerd. 

Let op: Wanneer tijdens het valideren van de tweede factuur de melding Factuur met dit nummer bestaat reeds in workflow komt, dan is het mogelijk om te controleren of de factuur écht dubbel is. Dit kan door te klikken op het pagina-icoontje. 

In een nieuw tabblad opent Blue10 de betreffende dubbele factuur in de workflow. Is de factuur daadwerkelijk dubbel? Verwijder dan de factuur in het valideerscherm door op het prullenbakje te klikken in de bovenste blauwe balk van het valideerscherm.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.