Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd de factuur te boeken in het boekhoudsysteem door in Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit te voeren. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Indien de melding Unknown error while posting invoice, please contact Blue10 of Ongedaan gemaakt naar voren komt, betekent dit dat er bij het Boeken van een factuur iets mis is gegaan en/of dat gegevens ontbreken die wel nodig zijn om deze actie uit te kunnen voeren. 

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

  1. Op de Documentdetailpagina staat onder het kopje Historie de uitgevoerde acties van de factuur. Boven de actie Boeken of Boeken en blokkeren staat de actie Ongedaan gemaakt met daarbij de foutmelding die meer context geeft.
  2. De foutmelding geeft context voor het oplossen van de fout, bijvoorbeeld: kostenplaats is verplicht, periode is gesloten, leverancier en artikel zijn niet gekoppeld, etc. Als je deze melding ziet, open dan het codeervenster (via Factuur coderen) in Blue10.
  3. In het codeervenster wordt bijvoorbeeld het veld Kostenplaats of Project rood gemarkeerd. Indien je in dit geval de Kostenplaats of het Project kiest en je ziet dat de boeking sluitend is, kan nogmaals de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uitgevoerd worden. Bij andere foutmeldingen kan het noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld een instelling in het boekhoudsysteem aan te passen. De actie die je moet uitvoeren, kan per foutmelding verschillen.
  4. Is de foutmelding niet duidelijk of relevant? Voer dan nogmaals de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren uit naar Inkoopadministratie. Controleer na enkele minuten in het Documentenoverzicht of de factuur nu wel geboekt is.
  5. Is de factuur wederom Ongedaan gemaakt? Neem dan contact op met Customer support.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.