Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Blue10 heeft geprobeerd om de betaaldatum van de factuur te synchroniseren vanuit het boekhoudsysteem.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Om verschillende redenen kan een factuur geen betaaldatum krijgen.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Volg de volgende stappen:

  1. Open de factuur in Blue10 en in het boekhoudsysteem.
  2. Controleer of de kopgegevens van de factuur overeenkomen in Blue10 en het boekhoudsysteem en zorg dat deze overeenkomen.
    1. Komen de kopgegevens niet overeen? Klik dan op de Documentdetailpagina in de kolom linksboven op Wijzigen om de kopgegevens aan te passen. Ook in het boekhoudsysteem is het mogelijk om de gegevens aan te passen. Tijdens de volgende nachtelijke synchronisatie komt de betaaldatum over in Blue10 en wordt de factuur gearchiveerd.
    2. Komen de kopgegevens overeen? Dan kan de oorzaak liggen in onjuiste aflettering en/of onjuist ingelezen bankgegevens in het boekhoudsysteem. Neem contact op met de support afdeling van het boekhoudsysteem voor het juist afletteren en inlezen van bankgegevens in het boekhoudsystemen.


Factuur handmatig archiveren zonder betaaldatum
Het is ook mogelijk om een factuur zonder betaaldatum handmatig te archiveren. Open hiervoor de factuur in Blue10 en volg de volgende stappen.

  1. Klik op de Documentdetailpagina in de kolom linksboven op Wijzigen.
  2. Zet het veld Factuur krijgt geen betaaldatum op JA en klik op Opslaan.
  3. Daarna voer je in de Documentdetailpagina in de kolom Actie de actie Archiveren naar Archief uit. In het veld Opmerking is het mogelijk om eventueel de betaaldatum in te vullen zodat deze wel zichtbaar is in de historie van de factuur. Na het uitvoeren van de actie is de factuur alsnog gearchiveerd.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101