Blue10 bewaart facturen voor minimaal 12 jaar in het digitale archief. In Blue10 zit de mogelijkheid om het digitale archief met geboekte facturen, op basis van factuurdatum, te downloaden en op te slaan op je computer. De facturen die in het splitscherm of het valideerscherm staan, zijn niet beschikbaar in de download.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen:

1. Ga naar Beheer > Download archief.
  2. Download een nieuw archief via de knop + Nieuw Archief.
  3. Vul de volgende velden:
    • Bedrijf: Selecteer hier de betreffende administratie.
    • Type document: Kies hier uit Inkoopfactuur, Verkoopfactuur of Pakbon. Let op: De optie verkoopfacturen en pakbonnen is alleen beschikbaar indien er verkoopfacturen of pakbonnen worden verwerkt in Blue10.
    • Import datum van / Importdatum tot en met: Maak hier een selectie van data op de facturen.
  4. Klik opOpslaan, het downloaden start.
  5. In het overzicht in de kolom Status is het verloop van het downloaden zichtbaar. Het downloaden kan even duren vanwege de omvang van het archief, de status Bezig met verwerken wordt getoond zolang de download bezig is.
  6. Wanneer het downloaden klaar is, verandert de status naar Gereed.
  7. Klik op Download om het archief te openen. Open het zip-bestand en kies voor Alles uitpakken om het archief op te slaan. Het zip-bestand blijft 90 dagen beschikbaar in het overzicht, daarna kan je via bovenstaande stappen opnieuw het archief downloaden.

Blue10 tip: Sorteer de archieven via de filter mogelijkheden aan de bovenzijde van het overzicht archieven.