Weergaven:

Welke actie is uitgevoerd in Blue10?
Je hebt geprobeerd een factuur te boeken door in de Blue10 de actie Factuur boeken of Boeken en blokkeren te kiezen. Op de Documentdetailpagina onder het kopje Historie staat als laatste actie Ongedaan gemaakt en daaronder Geboekt of Geboektblokkeerd.

Waarom is deze actie niet gelukt?
Zeker in de eerste weken dat je Blue10 gebruikt, kan het een enkele keer voorkomen dat een factuur reeds in je boekhoudsysteem verwerkt is, maar (nog) niet bekend is in Blue10. Het kan ook voorkomen dat de factuur twee keer in het valideerscherm stond en allebei in dezelfde sessie zijn gevalideerd. Tenslotte kan de factuur ook handmatig geboekt zijn in het boekhoudsysteem.

Je ziet de foutmelding van de dubbele factuur pas op het moment dat de factuur vanuit Blue10 aangeboden wordt aan het boekhoudsysteem, waarna de foutmelding terugkomt dat de factuur reeds in het boekhoudsysteem bestaat.

Hoe kan je de foutmelding verhelpen?
Er zijn twee manieren om deze foutmelding te verhelpen. Volg allereerst de volgende controle stappen:

  1. Zoek in Blue10 via het Inkoopoverzicht op het factuurnummer door gebruik te maken van de filters. 
  2. Open de boekingen in het boekhoudsysteem en zoek op het factuurnummer.
  3. Volg een van de onderstaande stappenplannen voor jou scenario.

Is de factuur in het boekhoudsysteem dezelfde als in Blue10 en vind je het boekstuknummer niet terug in Blue10?
Neem contact op met Customer support.

Is de factuur al reeds geboekt in de Blue10 dienst en in het boekhoudsysteem?
Komen administratie, factuurnummer, leverancier en boekstuknummer in het boekhoudsysteem, Blue10 en de factuur overeen? Dan is de melding terecht en mag de factuur verwijderd worden. Afhankelijk van je rechten vind je op de Documentdetailpagina de knop Verwijderen.

Is de factuur in het boekhoudsysteem een andere factuur dan in Blue10?
Komen administratie, factuurnummer en leverancier in het boekhoudsysteem, Blue10 en de factuur overeen? En zijn de boekingsregels en factuurdatum anders? In dit geval is het factuurnummer dubbel gebruikt door de leverancier. Afhankelijk van jullie eigen beleid kun je de factuur verder verwerken met een aangepast factuurnummer of de factuur verwijderen en een nieuwe factuur aanvragen.

Wil je het factuurnummer wijzigen? Dat doe je zo:

  1. Open de betreffende factuur in Blue10 en klik linksboven op de button Wijzigen.
  2. Pas het factuurnummer aan in het veld Factuurnummer en klik op Opslaan.
  3. Voer vervolgens onder het kopje Actie de actie Factuur boeken/Boeken en blokkeren uit naar de Inkoopadministratie. De factuur wordt alsnog geboekt in het boekhoudsysteem en daarmee is de foutmelding verholpen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.